Ρήγας: Από Σεπτέμβριο η συζήτηση για μισθούς, συντάξεις, αφορολόγητο

Ρήγας: Από Σεπτέμβριο η συζήτηση για μισθούς, συντάξεις, αφορολόγητο

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο

Ύστερη χαρακτήρισε τη συζήτηση για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις, της μείωσης του αφορολογήτου και της επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Δεν είναι ώρα να ανοίξουμε αυτά τα θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας και συμπλήρωσε ότι «πορευόμαστε βήμα-βήμα, δεν βιαζόμαστε, η κουβέντα θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του βασικού στόχου». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι «πρώτιστο για την κυβέρνηση είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης, η ρύθμιση του χρέους και η έξοδος από το μνημόνιο», προσθέτοντας ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα δούμε τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σχετικά με τον κατώτατο μισθό και την ελάφρυνση της φορολογίας».

Αναφερόμενος στο αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για προσφυγή στις κάλπες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε, ότι «η κ. Γεννηματά επιχειρεί να ακολουθήσει τη ΝΔ, που ζητά εκλογές», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είπε, ότι με τις δηλώσεις του για τα εργασιακά «επαναλαμβάνει τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα». Τέλος ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης».