Επίθεση Άγκυρας σε Γιούνκερ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Επίθεση Άγκυρας σε Γιούνκερ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τον κατηγορεί για διπροσωπία όσον αφορά το κράτος δικαίου και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

Επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το αίτημά του από το βήμα της Ελληνικής Βουλής για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εξαπέλυσε η Άγκυρα μέσω ανακοίνωσης του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση η Τουρκία καταδικάζει τη στάση του του κ. Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για διπρόσωπη λογική, καθώς σύμφωνα με την Άγκυρα «όταν θέλει, υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει, δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις, που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη». Επίσης, κατηγορεί τον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι υιοθετεί τις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά με το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες όπως υποστηρίζει το Τουρκικό ΥΠΕΞ «στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις τους που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...