Φίλης για Ρουβίκωνα: Τα τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι ενέργεια

Φίλης για Ρουβίκωνα: Τα τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι ενέργεια

Οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες, λέει ο πρώην υπουργός

«Το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση. Είναι μια ενέργεια, την οποία πρέπει να εκτιμήσουμε πού εντάσσεται και τι στόχο έχει. Τι γράφουν και γιατί τα πέταξαν. Αυτό δεν συνιστά επίθεση και ειδικά καταδρομική, όπως ακούμε να λέγεται» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Φίλης κλήθηκε να σχολιάσει και απάντησε «δεν έχω παρακολουθήσει». Όταν η παρουσιάστρια του καναλιού του είπε ότι «πέταξαν κάποια τρικάκια», εκείνος απάντησε ότι «το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση. Είναι μια ενέργεια...».

Για το εάν στη γαλλική Πρεσβεία ήταν επίθεση, είπε: «Όχι βέβαια, πέταξαν μπογιές. Λάθος ήταν και δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα μας αυτήν τη στιγμή. Καμία αντίρρηση σε αυτό...».

Σχετικά με το εάν του προκαλεί εντύπωση ότι η Αστυνομία δεν τους κατάλαβε, απάντησε: «Τι ζητάμε, σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε γωνιά να υπάρχουν ΜΑΤ; Υπάρχουν εκατοντάδες “στόχοι” στην Αθήνα. Ζητάμε αστυνόμευση κατά όσων πετούν τρικάκια; Λάθος είναι αυτές οι ένεργειες από την πλευρά της σκοπιμότητας, αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών».

Η παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο

Το πρωί, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση στο Βρετανικό Συμβούλιο, στην πλατεία Κολωνακίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν στην είσοδο του κτιρίου και, αφού φώναξαν συνθήματα κατά των πολεμικών επεμβάσεων στη Συρία, έφυγαν.

Αργότερα, σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχουν αθώοι από όσες ξένες δυνάμεις εμπλέκονται στη Συρία».