«Ας κάνουμε μαζί μια αντίσταση σε αυτό τον υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο»

«Ας κάνουμε μαζί μια αντίσταση σε αυτό τον υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο»

Έκκληση Καμμένου στα Ελληνικά ΜΜΕ να μην αναπαράγουν τουρκική προπαγάνδα

«Να μην αφήνουμε την τουρκική προπαγάνδα, τον ψυχολογικό πόλεμο που χτίζουν στα επιτελεία της Τουρκίας αυτή την στιγμή, να κάνουν χρήση των Ελληνικών ΜΜΕ. Ας κάνουμε μαζί μια αντίσταση σε αυτό τον υβριδικό πόλεμο» ήταν η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η έκκληση αυτή του υπουργού προς τα ΜΜΕ, που έγινε στην κυριολεξία μετά και την ολοκλήρωση και των τελευταίων ερωτήσεων, ήρθε μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως σε Τουρκικά ΜΜΕ και αναπαράχθηκαν αμέσως από το την πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από το news.gr η τουρκική μηχανή ψυχολογικού πολέμου στην οποία είναι ενσωματωμένα σε μεγάλο βαθμό τα τουρκικά ΜΜΕ «έχει αναλύσει την «επιθυμία» των ελληνικών ΜΜΕ για νέα και ειδήσεις από την Τουρκία και μέσα εκεί διοχετεύει ειδήσεις που σκοπό έχουν να κάμψουν το ηθικό του ελληνικού λαού και πολλές φορές να τον αποπροσανατολίσουν. Δεν πρέπει εσείς τα ελληνικά ΜΜΕ να τους κάνετε την χάρη αυτή».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τις τελευταίες ημέρες μεταδόθηκε στην Ελλάδα η είδηση της Daily Sabah για «σαλάχια-ρομπότ-όπλα» που θα κολλάνε πάνω σε εχθρικά πλοία και θα τα ανατινάζουν.

Ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που ρωτήθηκε χθες από το news.gr για το θέμα αυτό απάντησε με σκωπτικό τρόπο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «τις ιστορίες του Σεβάχ του Θαλασσινού τις γνωρίζετε; Σχέδια μπορεί να βγάλει κανείς πολλά και κινούμενα σχέδια ακόμα περισσότερα, αλλά ρομπότ-σαλάχι-νάρκη λίγο δύσκολο να εκπονήσει ακόμα και η αμερικανική DARPA πόσο μάλλον η Τουρκία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...