Επιτήρηση των συνόρων και από το Διάστημα στα σκαριά

Επιτήρηση των συνόρων και από το Διάστημα στα σκαριά

Ενδεχομένως και με ζωντανή εικόνα

Την ανάπτυξη του ελληνικού διαστημικού προγράμματος και την συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφορούσε η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η συνάντηση ήταν για να φτιαχτεί ο «οδικός χάρτης» της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο υπουργεία, αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που μίλησαν στο news.gr.

Όπως τόνισαν είχε να κάνει κυρίως με την ενημέρωση που δόθηκε από τον υπουργό Νίκο Παππά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως προς την δορυφορική πολιτική και την στρατηγική της Ελλάδας στο διάστημα.

Από τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο τέθηκαν ζητήματα που θεωρούνται χρήσιμα ως προς την αξιοποίηση των νέων διαστημικών εφαρμογών και τεχνολογιών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπήρξε επίσης ενημέρωση για τους μικροδορυφόρους, τους οποίους ως χώρα θα μπορούμε να κατασκευάζουμε από πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Γενικά πέρα από όλα τα άλλα οφέλη για την οικονομία, την ανάπτυξη, θα υπάρξει μεγάλο όφελος και για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται συγκεκριμένα για επιτήρηση γης, ασφαλείς επικοινωνίες και ενδεχομένως για ζωντανή εικόνα από διάφορα σημεία της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά η πηγή του ΨΗΠΤΕ.