«Μπορεί να είναι στο μυαλό της Τουρκίας να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο»

«Μπορεί να είναι στο μυαλό της Τουρκίας να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο»

Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερός ο προσανατολισμός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σχολιάζοντας την ένταση που δημιουργεί η Τουρκία σε πολλά πεδία.

Εκτίμησε πως η στρατηγική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη από τη δεύτερη θητεία του είναι η αποδόμηση της πολιτικής Κεμαλ και χρησιμοποιώντας τα εθνικά θέματα συμπαρασύρει και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα του, ακόμα και την αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι εκφράζει την Κεμαλική πολιτική.

Ερωτηθείς για τη φράση «Ακύρηχτος πόλεμος» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη λέγοντας πως η φράση περιγράφει το γεγονός ότι «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται στο "Κόκκινο", σε ετοιμότητα λόγω των προκλήσεων». Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε πάντως στη σκιά του τραγικού περιστατικού με την απώλεια του σμηναγού Μπαλταδώρου ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχίζεται αυτή η ένταση».

«Μπορεί και να είναι στο μυαλό της Τουρκίας να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο, είμαστε πάντα προετοιμασμένοι, αλλά επιμένουμε οι διεθνείς συνθήκες είναι δεδομένες και τα σύνορα είναι της Ευρώπης δεν αμφισβητούνται από κανέναν» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρήγας.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του για καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, όποτε και η χώρα θα μπορέσει να εφαρμόσει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο και επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα για τις συνεχόμενες δηλώσεις του περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν υπάρχει και νέο πρόγραμμα.