Στο στόχαστρο τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων στη Novartis

Στο στόχαστρο τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων στη Novartis

Ήδη η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει ζητήσει στοιχεία από τις τράπεζες για τα πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των δέκα πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με έγγραφό της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητεί να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και των συζύγων και των ενήλικων παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία αφορά συνολικά 38 άτομα ενώ πρώτα στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Η εισαγγελική παραγγελία εστάλη στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο ερευνάται από τη δικαιοσύνη ανεξάρτητα από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. Έτσι, θα ελεγχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες αλλά και άυλα περιουσιακά στοιχεία , μετοχές κλπ. σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η ενδεχόμενη διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Ήδη, για την υπόθεση της Novartis έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών και ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων προσώπων που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μεταξύ των οποίων γιατροί αλλά και πρόσωπα που βρέθηκαν στον στενό κύκλο των συνεργατών των πολιτικών προσώπων ο ρόλος των οποίων ελέγχεται.