Εξοικονομήστε χρήματα ανάβοντας το φως μέσω… ίντερνετ

Θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια και βεβαίως να μειώσετε το λογαριασμό του ρεύματος; Ε, τότε ανάψτε και σβήστε τα φώτα από το... ίντερνετ.

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία αυτόματου συστήματος φωτισμού LED, τα οποία προγραμματίζονται με τηλεχειρισμό μέσω υπολογιστή ή smartphone παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση φωτισμού του Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, το σύστημα “Connected Lighting Solution” μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας από τον καταναλωτή χωρίς τη συμβολή ηλεκτρολόγου. Το σύστημα βασίζεται σε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας LED, ενώ η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο παρέχει άμεσο έλεγχο στον φωτισμό του σπιτιού. Η εταιρεία που παρουσίασε το νέο σύστημα αναφέρει ότι οι καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 100 ευρώ στο λογαριασμό του ρεύματος τους ετησίως, αντικαθιστώντας μόλις δέκα λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Το σύστημα διαθέτει τρία έτοιμα, προκαθορισμένα προγράμματα (“σπίτι”, “εκτός” και “βράδυ”) ενώ ο καταναλωτής μπορεί να φτιάξει το δικό του με βάση τις ανάγκες του.

Μπορεί επίσης να προσαρμόσει αισθητήρες κίνησης για την αυτόματη λειτουργία του φωτισμού.

Το σύστημα προστατεύει το χρήστη με ειδικούς κωδικούς.