Ανακύκλωση… κατ’ οίκον

Η ανακύκλωση είναι αναμφίβολα μια καλή συνήθεια. Έτσι, ο δήμος Αμαρουσίου φέρνει τα εν δήμω, εν οίκω. Έτσι, ο δήμος εγκαινιάζει τη λειτουργία και εγκατάσταση του πρώτου οικιακού οικολογικού ανακυκλωτή.

Μάλιστα, προς ενημέρωση και... μίμηση, ο δήμος θα παρουσιάσει το σύστημα “Ανακύκλωση στο Σπίτι”, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στις 18:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, σύμφωνα με το δήμο, αφενός η ενημέρωση των πολιτών και των σχολείων του Αμαρουσίου που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, και αφετέρου η ανάδειξη της σημασίας υιοθέτησης πρακτικών ανακύκλωσης από τα νοικοκυριά, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής.

Παράλληλα, μέσα από μια διαδικασία συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, νοικοκυριά της πόλης θα επιλεγούν για να εγκατασταθεί δωρεάν στο σπίτι τους ο καινοτόμος αυτός οικιακός οικολογικός ανακυκλωτής. Όσοι επιλεγούν, αφού εγκατασταθεί το μηχάνημα σε χώρο που θα υποδείξουν, θα μπορούν να τοποθετούν τα απορρίμματα χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου εντός του συστήματος, όπου στη συνέχεια θα συμπιέζονται και θα αποθηκεύονται.