Ποδήλατο από χαρτόνι για… οικολογική μετακίνηση

Αποτελείται από 95% ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Υπόσχεται, όμως, να σας βγάλει σε βροχές και κατακλυσμούς. Ο δημιουργός του, επιχειρηματίας από το Ισραήλ, Nimrod Elmish, το αποκαλεί “το μέλλον της οικονομικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης μετακίνησης”.

“Αυτό το ποδήλατο κατασκευάζεται σε ποσοστό 95% από ανακυκλωμένο χαρτόνι, το οποίο είναι το φθηνότερο ακατέργαστο υλικό που θα βρει κανείς στη χώρα”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός επιχειρηματίας.

“Το υπόλοιπο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων και λιωμένα μπουκάλια. Οπότε ολόκληρο το ποδήλατο είναι φτιαγμένο 100% από ανακυκλωμένα υλικά που κοστίζουν συνολικά 9 δολάρια”, προσέθεσε.

Αφού δοθεί το κατάλληλο σχήμα στο ανακυκλωμένο χαρτόνι, υπόκειται σε ειδική επεξεργασία με ένα μείγμα οργανικών υλικών που το καθιστούν αδιάβροχο και ανθεκτικό στη φωτιά.

“Δεν ξέρω πόσα δισεκατομμύρια ποδήλατα πωλούνται και πωλήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια όμως η μέση διάρκεια ζωής ενός κανονικού ποδηλάτου είναι τα πέντε χρόνια”, δήλωσε ο κ. Elmish.

“Οπότε μέσα σε μια πενταετία εγώ μπορώ να αντικαταστήσω όλα αυτά τα ποδήλατα γιατί θα είμαι φθηνότερος, γρηγορότερος, δυνατότερος και πιο οικολογικός”, προσέθεσε.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει με τρία διαφορετικά μοντέλα χαρτονένιων ποδηλάτων και μια αναπηρική καρέκλα.

Κανένα από τα προϊόντα αυτά δεν θα περιέχει μεταλλικά μέρη. Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας εκτιμά πως τα πρωτοποριακά ποδήλατα θα διατεθούν στην αγορά περίπου σε ένα χρόνο.