Τα Κίτρινα Γιλέκα έκαναν «ντου» και στο χρηματιστήριο της Γαλλίας

Τα Κίτρινα Γιλέκα έκαναν «ντου» και στο χρηματιστήριο της Γαλλίας

Υποχωρούν οι μετοχές των γαλλικών εταιρειών σε πολλούς κλάδους μετά τις νέες βίαιες διαδηλώσεις

Εν αναμονή του πολυσυζητημένου διαγγέλματος του Γάλλου προέδρου Μακρόν, για τα Κίτρινα Γιλέκα, τελεί όλη η Γαλλία αλλά και οι διεθνείς αγορές.

Μετά από ακόμη ένα Σαββατοκύριακο βίαιων διαδηλώσεων, με χιλιάδες προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς, οι επιπτώσεις του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων φαίνονται και στο χρηματιστήριο.

Πτώση σημείωσαν σήμερα στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας οι μετοχές μεγάλων γαλλικών εταιριών από τους κλάδους ξενοδοχείων, μεταφορών και λιανικής πώλησης.

Η μετοχή της εταιρίας ξενοδοχείων Accor σημείωσε πτώση 0,7%, της εταιρίας διαχείρισης αεροδρομίων ADP υποχώρησε κατά 0,9% ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι αλυσίδες λιανικής πώλησης Carrefour, Casino και FNAC Darty.

Η μετοχή της Air France KLM, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 1% αφού η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε αυξημένη επιβατική κίνηση για τον Νοέμβριο, αν και η μετοχή της καταγράφει από τις αρχές του έτους πτώση περίπου 30%.

Οι διαδηλώσεις έπληξαν και τα γαλλικά κρατικά ομόλογα, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών 10ετών ομολόγων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο.