Ανόρθωση στήθους: Πότε πρέπει να προχωρήσετε στην επέμβαση  

Ανόρθωση στήθους: Πότε πρέπει να προχωρήσετε στην επέμβαση  

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη

Η εικόνα που έχουμε για εαυτό μας επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Η χαλάρωση και η πτώση του στήθους λόγω γήρανσης, απώλειας βάρους ή εγκυμοσύνης, διαφοροποιεί την εμφάνιση της γυναίκας και πολύ συχνά την κάνει να νιώθει λιγότερο ελκυστική και σίγουρη για τον εαυτό της.

Απάντηση στο πρόβλημα δίνει η ανόρθωση στήθους. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Κεραστάρης Δημήτρης, πρόκειται για μια δημοφιλή επέμβαση, η οποία αποκαθιστά το σχήμα και σε συνδυασμό με την αυξητική ή την σμίκρυνση στήθους, επεμβαίνει και στο μέγεθος των μαστών, χαρίζοντας στη γυναίκα το στήθος που πάντα ονειρευόταν. 

Είστε κατάλληλη υποψήφια για ανόρθωση στήθους;

Κάθε γυναίκα που παρατηρεί πτώση στο στήθος της αποτελεί κατάλληλη υποψήφια. Φυσικά ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει τον βαθμό πτώσης για να συστήσει την κατάλληλη τεχνική. Ο βαθμός καθορίζεται από την θέση της θηλής.

Μια θηλή πάνω από το επίπεδο της υπομάστιας πτυχής είναι επιθυμητή. Οποιαδήποτε θέση κάτω από την πτυχή, αποτελεί ένδειξη για ανόρθωση στήθους. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η θηλή μπορεί να είναι στο επίπεδο της πτυχής, αλλά ο ιστός του μαστού έχει πέσει. Και αυτές οι γυναίκες μπορούν να προχωρήσουν σε ανόρθωση στήθους.

Πώς επιλέγεται η τεχνική ανόρθωσης;

Η τεχνική που θα επιλεγεί εξαρτάται από:

  • Το σχήμα και το μέγεθος του μαστού
  • Τη θέση της θηλής
  • Την ποιότητα του δέρματος
  • Το ποσοστό περίσσειας δέρματος
  • Τον βαθμό χάλαρωσης

Στόχος της επέμβασης είναι το στήθος να επανέρθει στην αρχική του θέση και να αποκτήσει πιο νεανική όψη. Παράλληλα αποκαθίστανται τυχόν ασυμμετρίες και φυσικά το σχήμα των μαστών.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η ανόρθωση στήθους πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τεχνικών είναι η επανατοποθέτηση της θηλής πιο ψηλά. Έτσι, δημιουργείται μια ουλή γύρω από αυτή. Στις πιο σύγχρονες τεχνικές κάθετης μαστοπλαστικής έχουμε ακόμη μια ουλή κάθετη από την θηλή ως την υπομάστιο και μια ακόμη σε ένα τμήμα της υπομαστίου. Οι ουλές αυτές αρχικά έχουν ερυθρό χρώμα και είναι ορατές, όμως σταδιακά παίρνουν το χρώμα του δέρματος και είναι δυσδιάκριτες. 

Είστε έτοιμες να προχωρήσετε σε ανόρθωση στήθους;

Αν νιώθετε έτοιμες να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και να ανανεώσετε την εμφάνισή σας, ήρθε η στιγμή να αναζητήσετε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα σας εξασφαλίσει ένα ασφαλές και όμορφο αποτέλεσμα.

Ανακτήστε την θηλυκότητα και την γοητεία σας, νιώστε όμορφη, γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Για περισσότερες πληρορφορίες: www.kallisti-medical.gr