Pfizer Ελλάς: Συνεργασία με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. για την ένταξη προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών μέσω της αθλητικής εκπαίδευσης

Pfizer Ελλάς: Συνεργασία με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. για την ένταξη προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών μέσω της αθλητικής εκπαίδευσης

Πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της σημασίας της διαφορετικότητας και της ισότητας όλων

Για τη Pfizer, η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η Ισότιμη Αντιμετώπιση αποτελεί μια από τις τέσσερις βασικές αξίες της εταιρείας μας. Θέλοντας, μάλιστα, έμπρακτα να ενισχύσουμε την κουλτούρα αυτή, το 2017 δημιουργήσαμε την τοπική ομάδα «Diversity & Inclusion, Action!», μια ομάδα εθελοντών εργαζομένων της Pfizer Ελλάς, που σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της σημασίας της διαφορετικότητας και της ισότητας όλων στο εργασιακό τους περιβάλλον, όχι μόνο εντός της εταιρείας, αλλά και στη κοινωνία γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε ενεργά, τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο, πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να καλλιεργηθεί ένα περιβάλλον – εργασιακό αλλά και κοινωνικό – χωρίς αποκλεισμούς, με ίσα δικαιώματα για όλους. Είχαμε, μάλιστα, την τιμή να συμπεριληφθούμε μεταξύ των εταιρειών, που αναλαμβάνουν σημαντική δράση για την υποστήριξη της ισότητας στο ευρωπαϊκό Report του Αμερικανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AmCham EU).

H πιο πρόσφατη συνεργασία της ομάδας “Diversity & Inclusion, Action!”  πραγματοποιήθηκε με το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας (Futsal) του Παναθηναϊκού Α.Ο., καθώς γίναμε χορηγοί του προγράμματος αθλητικής εκπαίδευσης προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών. Η χορηγία θα καλύψει όλα τα έξοδα των προπονητών, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των αθλητικών εμφανίσεων των παιδιών του προγράμματος για διάστημα 2 μηνών.

Μέσω του συνέργειας αυτή, θέλουμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019, για την αθλητική διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση αυτών των περίπου 70 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 10-15 και 16-24 ετών, προκειμένου να μπορούν στο μέλλον με τη σειρά τους να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία. Είχαμε, μάλιστα, την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε από κοντά, κατά τη διάρκεια μιας κλειστής εκδήλωσης του τμήματος Futsal στις ανοικτές εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Ιωάννης Φωκιανός» και να συνομιλήσουμε με τους παράγοντες της ομάδας για τις ανάγκες και το μέλλον του προγράμματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα πραγματοποιείται, μέσω της συνεργασίας της ομάδας Futsal με Δομές Ασυνόδευτων Παιδιών ΙΟΜ (International Organization for Migration Athens – Greece), με το τμήμα Παροχής Στέγασης & Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο και με Κέντρα Προσφύγων, όπως αυτά που λειτουργούν στον Σκαραμαγκά και τον Ελαιώνα. Όλα τα παιδιά  ακολουθούν τις προπονήσεις της ακαδημίας 5x5 σε υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις με έμπειρη προπονητική ομάδα, έχουν κάρτα υγείας ενώ παρακολουθούνται και από φυσιοθεραπευτή, παιδοψυχολόγο και διατροφολόγο με ειδίκευση στο χώρο του αθλητισμού. Παράλληλα, συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια ενώ ανάλογα με την εξέλιξη και το ταλέντο τους περνάνε στις πρώτες ομάδες του Συλλόγου.

Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead της Pfizer Hellas και επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!»