H Amazon πήρε… πόντο στο τένις κόντρα στο Eurosport

H Amazon πήρε… πόντο στο τένις κόντρα στο Eurosport

Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Αμερικανικού Όπεν σε Βρετανία και Ιρλανδία για πέντε χρόνια

Η Amazon επιβεβαίωσε σήμερα ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης του Αμερικανικού Όπεν σε Βρετανία και Ιρλανδία, αποκτώντας έτσι το πρώτο της τουρνουά Γκραν Σλαμ τένις.

Η πενταετής συμφωνία ξεκινά με το Αμερικανικό Όπεν του 2018, που θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδία τένις, και θα είναι διαθέσιμο ζωντανά και on demand σε μέλη της υπηρεσίας Amazon Prime Video

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική ομοσπονδία τένις για να προσθέσουμε το Αμερικανικό Όπεν στο αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο των αθλημάτων που είναι διαθέσιμα στο Prime Video», δήλωσε ο διευθυντής των ευρωπαϊκών αθλητικών καναλιών του Prime Video, Άλεξ Γκριν. «Αυτό το σημαντικό γεγονός, μαζί με άλλες συναρπαστικές διοργανώσεις τένις που έρχονται φέτος και την επόμενη χρονιά, καθιστούν το Prime Video προορισμό για οπαδούς του τένις στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian τον περασμένο Νοέμβριο, η Amazon απέκτησε τα δικαιώματα του Αμερικανικού Όπεν έναντι περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος τα δικαιώματα προβολής του Αμερικανικού Όπεν σε Βρετανία και Ιρλανδία ανήκαν στο δίκτυο Eurosport, το οποίο πάντως εξασφάλισε εκ νέου τον περασμένο Νοέμβριο τα δικαιώματα για την υπόλοιπη Ευρώπη.