Έρχεται τρίτο, αλλά μικρό πακέτο στήριξης για την Ελλάδα

Το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα δοθεί για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2014-2016, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Τα ποσά, που θα διατεθούν από την τρίτη... πράξη του έργου της βοήθειας προς τη χώρα μας, εξηγεί η ίδια πηγή, θα επικεντρωθούν σε αυτές ακριβώς τις ανάγκες. "Γι' αυτό το λόγο θα είναι και σαφώς μικρότερα, απ' ό,τι τα προηγούμενα πακέτα διάσωσης".

Ο αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, που θέλει να παραμείνει ανώνυμος, πρόσθεσε. πάντως, ότι εξετάζονται οι ακριβείς τρόποι κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού.

Λίγοι νωρίτερα από τη συγκεκριμένη διαρροή, ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Η πηγή του Reuters πρόσθεσε ότι η νέα βοήθεια θα περιλαμβάνει και τα κεφάλαια για τις τράπεζες, που έχουν περισσέψει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και μέτρα μείωσης του χρέους.

"Μιλάμε για πολύ μικρά μεγέθη σε σχέση με τα προηγούμενα πακέτα διάσωσης", διευκρίνισε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ τον προηγούμενο μήνα εκτίμησε το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-15 στα 10,9 δισ. ευρώ.

Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι και η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ασχολούνταν με το ελληνικό ζήτημα μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, όμως τώρα τονίζει ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση -και δη τη χρηματοδοτική- της χώρας μας "το 2014 ή στις αρχές του 2015", αποκλείοντας, πάντως, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, "κούρεμα" ελληνικού χρέους.