Νέες τριβές του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές

Νέες τριβές μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας προκαλούν τα 550 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστρέψουν οι τράπεζες στο δημόσιο λόγω της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβαν το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, η τρόικα ζήτησε από το υπουργείο οικονομικών να παγώσει τις διαδικασίες και να μην εισπράξει το σχετικό ποσό, κάτι που φαίνεται να προκαλεί νέα προβλήματα.

Το θέμα τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων χθες, κατά τον απολογισμό των ενεργειών οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Παραλλήλα, αποφασίστηκε νέο ραντεβού των δύο πλευρών για σήμερα το απόγευμα (6.30 μ.μ.).
 
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα είναι καθημερινές.

Αποκάλυψε ακόμη ότι στη σημερινή συνάντηση έγινε ένας γενικός απολογισμός για τα εναπομείναντα μέτρα του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ, εξετάσθηκαν οι εκκρεμείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι προαπαιτούμενες δράσεις και εξετάσθηκε το θέμα της επιμήκυνσης και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού.