Θεοχάρης: Το σύστημα θα δέχεται τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στους φορολογούμενους των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”.

Ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι “όταν υπάρχουν προθεσμίες, υπάρχουν για να είναι κάποιοι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμοι”, όμως σημείωσε πως το ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται τις δηλώσεις εκείνων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2, αν και η προθεσμία για τους φορολογούμενους αυτούς έχει πλέον περάσει. “Το πώς θα εξεταστούν, θα εξεταστεί αργότερα”, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ακόμα πως “οι εκκαθαρίσεις δε γίνονται την ίδια στιγμή” και πρόσθεσε: “Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται”.

Εξάλλου, ο κ. Θεοχάρης απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τους φορολογούμενους των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 3 και 4, ξεκαθαρίζοντας πως “το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουμε προβλήματα με το σύστημα”, τα οποία να δικαιολογούν μία τέτοια απόφαση.