Γαλλικό πρακτορείο: Η τρόικα λέει “ναι” στην αποδέσμευση της δόσης

Ευνοϊκά διακείμενη στην αποδέσμευση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα εμφανίζεται η τρόικα, σε έκθεσή της επί της πορείας του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, επισημαίνει με τηλεγράφημά του, πριν λίγο, το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσαν την επιθεώρησή τους στην Ελλάδα. Η αποστολή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σε μια προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές επί των αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα εγγυηθούν ότι το πρόγραμμα βοήθειας παραμένει εντός τροχιάς", αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε άλλο τηλεγράφημα, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι οι προοπτικές του ελληνικού προγράμματος διάσωσης παραμένουν αβέβαιες, καθώς υπάρχουν ακόμη ανεπίλυτες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, ανακοίνωσαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Μολονότι σημαντική πρόοδος συνεχίζει να καταγράφεται, η υλοποίηση (των πολιτικών αυτών) υπολείπεται σε ορισμένους τομείς", ανακοίνωσε σήμερα η τρόικα αναφορικά με το πρόγραμμα, η πορεία του οποίου θα εξεταστεί αργότερα σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

"Οι (ελληνικές) Αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν διορθωτικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2013-14 και πρωτογενούς πλεονάσματος (primary balance) εφέτος", σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι :"η αποστολή (τρόικα) και οι αρχές συμφώνησαν ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες με τις προβλέψεις του προγράμματος, και προβλέπεται σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014. Οι προοπτικές ωστόσο παραμένουν αβέβαιες", σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.