Spiegel: Η Ελλάδα περιμένει δεύτερο κούρεμα του χρέους της

"Δύσκολες" κρίνει τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας το γερμανικό περιοδικό Spiegel τονίζοντας ότι η διάσωση δεν προχωράει και ένα νέο κούρεμα μοιάζει αναπόφευκτο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό - που επιλέγει χαρακτηριστικά έναν μεγάλο τίτλο στα Ελληνικά "ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ" - μόλις τρεις μήνες από τις γερμανικές εκλογές το Βερολίνο δεν δείχνει πρόθυμο να ανοίξει την συζήτηση, ενώ σε άρθρο που συνοδεύεται από φωτογραφία που γράφει στα ελληνικά τη λέξη "απολύσεις" δείχνει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Αθήνα.

Το περιοδικό υπογραμμίζει πάντως ότι πριν το κούρεμα η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι έχει κάνει αρκετά για να λάβει την επόμενη δόση...

"Προς το παρόν, βέβαια, το ζήτημα του κουρέματος του χρέους παραμένει ακαδημαϊκή, συζήτηση ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα" λέει το περιοδικό και προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι  των δανειστών είναι στην Αθήνα για να διαπιστώσουν αν η Ελλάδα έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο.

Το περιοδικό κάνει αναφορά στο δημοσίευμα του Reuters ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν βρει και κάνει λόγο για τελεσίγραφο.

"Οι συνομιλίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα μετά από δύο εβδομάδες διακοπής που προέκυψαν από την ξαφνική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που είχε ως αποτέλεσμα την παρ 'ολίγον κατάρρευση της κυβέρνησής του" αναφέρει το Spiegel.

Το περιοδικό αναφέρει ότι προχωρά αργά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

"Οι Έλληνες, όμως, είναι λογικό να έχουν κουραστεί από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ιδιαίτερα μετά από χρόνια βαθιάς ύφεσης. " γράφει το Der Spiegel.