Βρούτσης: Επώδυνη αλλά αναγκαία λύση η μείωση των αμοιβών

Ως “επώδυνη και αναγκαία λύση, για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας”, χαρακτήρισε τη μείωση των αμοιβών κατά τα τρία τελευταία χρόνια ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες του υψηλού επιπέδου σεμιναρίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης μια “αναιμική οικονομία που επιβιώνει οριακά χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας”, αλλά η ίδια η εργασία και η καλά αμειβόμενη απασχόληση.

Αναφερόμενος στην ανεργία, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι “αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας μας” και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει “κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς”.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο και την αποστολή της που είναι “η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επαναφορά σε ένα νέο ανοδικό κύκλο δημοσιονομικής σταθερότητας, βιώσιμου αναπτυξιακού δυναμισμού και κοινωνικής ισορροπίας”.