Μάχη να μπει το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής

Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών πληροφορίες ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα εξετασθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι τελείωσε η μαραθώνια σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, που ήταν σε εξέλιξη από τις 11.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε νωρίτερα πως η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Στη σημερινή συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα εξετάστηκαν κατά πληροφορίες όλα τα εκκρεμή δημοσιονομικά και διαρθρωτικά ζητήματα, αλλά και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων για το οποίο η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έκανε σχετική εισήγηση στα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Το ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Τ. Αθανασόπουλος και Γ. Εμίρης ενημέρωσαν για την άρση σημαντικών διοικητικών προσκομμάτων και προανήγγειλαν την επιτάχυνση του προγράμματος.