“Αν οι Έλληνες αρχίσουν τα παλιά παιχνίδια…”

Να μην αρχίσουν τα παλιά γνωστά παιχνίδια καλεί τους Έλληνες πολιτικούς Ευρωπαίος αξιωματούχος μέσα από τους Financial Times.

Οι Έλληνες ξέρουν ότι τώρα είναι η ώρα για λήψη σοβαρών αποφάσεων, ειδάλλως το άμεσο μέλλον είναι πολύ αβέβαιο σε ό,τι αφορά την παραμονή της χώρας τους στο ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα από την Τρόικα, οι πλέον δύσπιστοι απέναντι στην ικανότητα των Ελλήνων για αναμόρφωση είναι οι άνθρωποι του ΔΝΤ, με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα να θεωρούνται μεν πρόθυμοι να πράξουν το ορθό, αλλά να φέρουν την ίδια στιγμή το βάρος μιας αρνητικής κληρονομιάς και ενός ακόμη νωπού, χλωμού παρόντος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ πιστεύουν πως έχουν σοβαρούς λόγους να δυσπιστούν. Το περίφημο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, που το 2012 επρόκειτο να αποφέρει 3.5 δισ. ευρώ, αναμένεται να φτάσει μετά βίας τα 300 εκ. ευρώ, και αυτό είναι μία μόνο όψη του προβλήματος.

Κατά την εφημερίδα η στάση του ΔΝΤ έχει προκαλέσει τριβές εντός της λεγόμενης τρόικας των δανειστών. Ε

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν διακυβεύεται μόνο η δόση που έχει αργήσει ήδη δύο μήνες, αλλά και η προθυμία του ΔΝΤ να συναινέσει στην επιμήκυνση του προγράμματος διάσωσης κατά δύο επιπλέον χρόνια, μέχρι το 2016.