Εγκρίθηκε η δόση των 3,3 δισ. ευρώ

To Euro Working Group ενέκρινε την εκταμίευση των 3,3 δισ. προς την Ελλάδα δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Η γνωμοδότηση της τρόικας ήταν θετική και σήμερα οι κ.κ. Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ επιστρέφουν από τη Ρώμη, όπου διεξήχθη το  Euroworking Group στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν την αποτίμηση του προγράμματος.

Στην αυριανή συνάντηση που θα έχει η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα αναμένεται να εξετασθεί εκ νέου το ζήτημα της ΕΡΤ, υπό το φως ωστόσο των νέων εξελίξεων. Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ήταν ενήμερα ήδη από τον Απρίλιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, ωστόσο πληροφορήθηκαν το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και αυτά λίγο πριν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακόμη, στην αυριανή συνάντηση θα εξετασθεί το αίτημα της κυβέρνησης για πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει το πράσινο φως από τους δανειστές και υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι η πιλοτική εφαρμογή για ένα εξάμηνο θα αποδείξει ότι  μείωση είναι εισπρακτικά αποτελεσματική.