“Το κενό είναι μεγάλο, αλλά θα το καλύψουμε”

Βέβαιος για την κάλυψη του κενού που εκκρεμεί για να κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ μέχρι τη Δευτέρα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ποια ακριβώς είναι η διαφορά με την τρόικα.

Νωρίτερα, ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ η διαφορά αυτή ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος ο υπουργός, κατά την αποχώρησή του από το Mέγαρο Μαξίμου λίγο νωρίτερα, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζονται και βρίσκονται σε καλό δρόμο, αποκλείοντας σενάρια που θέλουν τη λίστα Λαγκάρντ να έχει επηρεάσει την πορεία των συζητήσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν εκτιμά μέσα στο Νοέμβριο την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης απάντησε: "Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε η δόση να έρθει πάρα πολύ γρήγορα".

Παράλληλα, με δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η επόμενη δόση θα έρθει μέσα στο μήνα. "Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την τρόικα. Είμαστε στο σωστό δρόμο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα λάβει φρέσκο χρήμα από το τελευταίο πακέτο", είπε στη Bild.

Εξερχόμενος, πάντως, του Μαξίμου δήλωσε άγνοια για τυχόν προωθούμενο κοινό πακέτο διάσωσης με άλλες χώρες της Ευρωζώνης και άφησε ανοιχτό το χρόνο κατάθεσης προς ψηφοφορία στη Βουλή των νέων μέτρων.