Αναβιώνουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Η αναβίωση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ αποφασίστηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, στη συνεδρίαση του οποίου παρέστη και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για τις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας, καθώς και για τα σχεδιαζόμενα προγράμματα του Οργανισμού.

“Αυτές τις στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρέμβασης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία. Τόσο με τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων, όσο και με τη διεύρυνση του ρόλου του με κοινωνικές δράσεις”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης, και συνέχισε: “Η αναβίωση, μάλιστα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού που αποφασίστηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αλλά και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ως απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας”.