Βρούτσης: Για όλα φταίει ο Κικίλιας

Σαφείς αιχμές κατά του μέχρι πρότινος διοικητή του ΟΑΕΔ άφησε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με το πρόγραμμα που αφορούσε 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενο και το οποίο “πάγωσε” η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν έτοιμο για αξιοποίηση, καθώς είχε προϋποθέσεις που δεν είχαν ικανοποιηθεί, και ιδιαίτερα η δημιουργία θεσμικού πλαισίου και η ανεύρεση χρηματοδότησης, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “δε διαθέτει ούτε ένα ευρώ”.

“Το προσχέδιο δεν ήταν έτοιμο για αξιοποίηση, ο νοών νοείτω”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης, διερωτώμενος: “Ποιος διασφάλισε τους πόρους; Ποιος είπε στον υπουργό Εργασίας ότι υπάρχουν αυτοί οι πόροι; Έχουν δαπανηθεί αυτοί οι πόροι και εξαντλούνται για την αντιμετώπιση της ανεργίας”. Με τις δηλώσεις αυτές ουσιαστικά ο κ. Βρούτσης άφησε αιχμές κατά του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Κικίλια, με τον οποίο είχε έρθει σε ανοιχτή κόντρα τον περασμένο μήνα.

“Παίρνουμε χρήματα από άλλα προγράμματα για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη δράση”, αποκάλυψε εξάλλου ο κ. Βρούτσης, που υπογράμμισε πως το πρόγραμμα δεν έχει ακυρωθεί, αλλά “το έχουμε μπροστά μας”, σημειώνοντας πως η έλλειψη πόρων αναγκάζει το υπουργείο να αναζητήσει πόρους σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Κλείνοντας, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως τα προγράμματα π[ου διαχειρίζεται το υπουργείο του δε θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά απλώς ανακουφίζουν τις ευπαθείς ομάδες για μία χρονική περίοδο.