Το μήνυμα Τουρκολιά στους εργαζομένους της Εθνικής

“Πρώτον, ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, και δεύτερον ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική”. Αυτό επεσήμανε στους εργαζομένους του Ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε μήνυμα που τους απηύθυνε.

Ο κ. Τουρκολιάς επεσήμανε ότι σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούνται όλοι να συστρατευτούν στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση.

Πολύ πρόσφατα, σημείωσε, όλοι μας σαν αποδέκτες “ενημέρωσης” κατακλυστήκαμε από πληροφορίες που έθιγαν ή θίγουν προσωπικές αξίες, κυρίως όμως υπονομεύουν την αξιοπιστία, το κύρος, την ισχύ της Εθνικής Τράπεζας. “Το σύνολο των ανυπόστατων ή και κακόβουλων αναφορών, πέραν του ότι καταρρίπτεται από τις εξελίξεις, αντιμετωπίζεται καταλλήλως. Οφείλω όμως να εστιάσω την προσοχή μου σε δύο στοιχεία που αναφέρονται στην Εθνική ως κεφάλαιο και όχι ως προς τη Διοίκησή της. Πρώτον, ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και δεύτερον ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική”, ξεκαθάρισε ο κ. Τουρκολιάς.

Τόνισε ακόμα πως ο κοινός στόχων όλων είναι ένας: “να υλοποιήσουμε επιτυχώς την αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προγραμματιζόμενη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου”.

Ο κ. Τουρκολιάς δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν ις επόμενες μέρες για τη στρατηγική υλοποίησης και για τη φιλοσοφία της πολιτικής της Εθνικής αναφορικά με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας πως η ευθύνη είναι της Διοίκησης, αλλά η επιτυχία εξαρτάται από τον κάθε “εθνικάριο”.

“Δεν προσεγγίζουμε το στόχο, αντικρούοντας προβαλλόμενες αρνητικές συνέπειες για την Τράπεζα, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους μετόχους της, εάν δεν επιτευχθεί η αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Προσεγγίζουμε θετικά το ζήτημα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, θεωρούμε ότι υπάρχει, πέραν των άλλων, και μία πρόκληση για διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Εθνικής με τη συμμετοχή στο κεφάλαιό της, πέραν των ήδη μετόχων της, και νέων μετόχων που όμως ενστερνίζονται τη φιλοσοφία μας και τους συμβολισμούς που εκπέμπει η Εθνική Τράπεζα, που είναι ταυτόσημη με την ιστορία της χώρας”, κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής.