Αναβλήθηκε η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 18:00 του Σαββάτου, συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα μετά από αίτημα των δανειστών.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ ζήτησαν πρόσθετο χρόνο για να προετοιμαστούν ενόψει της αυριανής συνάντησης με τον Πρωθυπουργό στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Γ. Στουρνάρα, για να ρυθμιστούν οι όποιες εκκρεμότητες. Μετείχαν ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν πως αν και τα εκκρεμή ζητήματα είναι αρκετά καταβάλλεται προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για το Μέγαρο Μαξίμου και έφθασε εκεί.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, παρόντος και του οικονομικού επιτελείου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενόψει και της αυριανής συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο βρίσκονται οι αποχωρήσεις στη Δημόσιο, η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, η ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.