Ολιγοήμερη παράταση για τους ελεγκτές βεβαίωσης εσόδων

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη των 4.091 θέσεων ελεγκτών βεβαίωσης εσόδων.

Αν και η αρχική προθεσμία εξέπνεε σήμερα 1η Απριλίου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα παρατάθηκε η διαδικασία έως τις 8 Απριλίου.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων έχουν υποβληθεί από λιγότερους από 200 εφοριακούς, καθώς η Ομοσπονδία των εφοριακών έχει ζητήσει από του υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών να απέχουν από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, που εκπνέει στις 8 Απριλίου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαιδεύσεως.

Ειδικά για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας. Ποσοστό 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Στην περίπτωση που το ανωτέρω ποσοστό δεν συμπληρωθεί από τις υποβληθείσες αιτήσεις, τότε οι εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν από τον πίνακα των υπαλλήλων χωρίς εμπειρία.