Εντείνονται οι έλεγχοι σε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Στο ποσό των 1.444.049 ευρώ ανέρχονται τα βεβαιωθέντα πρόστιμα για απλές τελωνειακές παραβάσεις οχημάτων το 2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, για την παράνομη κυκλοφορία ΙΧ οχημάτων με ξένες πινακίδες και την καταγγελία σχετικά με την επιχείρηση “βουλγαροποίησης οχημάτων μεγάλου κυβισμού”.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζει αυξημένο ποσοστό παραβατικότητας και γι' αυτό έχει δοθεί σε όλες τις Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ επικαιροποιημένος οδηγός ελεγκτικών επαληθεύσεων, ενώ έχει εκδοθεί πρόσφατα, στις 18 Ιανουαρίου, και εγκύκλιος διαταγή για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε ΕΙΧ οχήματα που φέρουν πινακίδες κυρίως γειτονικών χωρών (βουλγαρικές, ρουμανικές). Κατά τη διάρκεια του 2012 έγιναν 110 έλεγχοι, βρέθηκαν 55 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 55 απλές τελωνειακές παραβάσεις.

“Σε όλες τις περιπτώσεις παραβάσεων τα οχήματα δεσμεύονται και τα επιβληθέντα πρόστιμα διαβιβάζονται για καταλογισμό και είσπραξη στα αρμόδια τελωνεία”, επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών.