Επιστολή υποψήφιου επενδυτή στο ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΠΑ

Την επιστολή επενδυτή, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει την υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ, προς το ΤΑΙΠΕΔ, αποκάλυψε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ALPHA.

Όπως αναφέρεται στο video, το οποίο θα παρακολουθήσετε, στο κείμενο της επιστολής, που έφτασε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, Γιάννη Εμίρη, γίνεται λόγος πως δύο από τους υποψήφιους επενδυτές, που επιθυμούν να αποκτήσουν τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, χρωστάνε στην εταιρεία το ποσό των 210 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρέη του ενός είναι 180 εκατομμύρια και του δεύτερου, 30 εκατομμύρια ευρώ.
 
Το σκεπτικό των δύο οφειλετών, με βάση τα όσα αναφέρονται, ήταν να χρεώσουν σε πρώτη φάση τα ταμεία της εταιρείας, επιδιώκοντας να μειώσουν την αξία της, και να την αγοράσουν φθηνότερα, βάζοντας στην άκρη τις δικές τους οφειλές και υποβάλλοντας νέα προσφορά. Γίνεται, μάλιστα, παραλληλισμός με την υπόθεση εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, όπου η κοινοπραξία, η οποία την απέκτησε τελικά – έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ –, της χρωστούσε 11 εκατομμύρια.
 
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι στο έγγραφο, που έφτασε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, ο τρίτος επενδυτής ζητάει την εξαίρεση από το διαγωνισμό των δύο οφειλετών της ΔΕΠΑ, σε περίπτωση που δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν τα ποσά που χρωστούν.
 
Σημειώνεται μάλιστα, ότι - με βάση το έγγραφο που έχει στα χέρια του ο κύριος Εμίρης - ανοίγει ο δρόμος για να αξιώσουν αποζημίωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τη ζημιά, που θα υποστούν, οι υπόλοιποι επενδυτές, λόγω ευνοϊκής μεταχείρισης προς τους οφειλέτες, και – για το σκοπό αυτό - καλείται το Ταμείο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.