Έπαινοι του Γιοχάνες Χαν προς τον Κωστή Χατζηδάκη για το ΕΣΠΑ

Εντυπωσιασμένος από την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν.

Ο Γιοχάνες Χαν τόνισε ακόμα ότι στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε και το θέμα των έργων προτεραιότητας, από τα οποία (180 στον αριθμό) μόνο τα 16 έχουν ολοκληρωθεί, 100 βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ περίπου 60 είναι αυτά στα οποία παρατηρούνται προβλήματα. Παρατήρησε ότι υπάρχει κάποια πρόοδος, όμως σε κάποια έργα είναι απαραίτητα ακόμα κάποια συμβόλαια και κάποιες συμφωνίες για να ολοκληρωθούν, και συμφωνήθηκε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να υπάρξει μία τελική αξιολόγηση σχετικά με την κατεύθυνση των έργων αυτών.

“Συμφωνήσαμε ακόμα ότι τα έργα από τις προηγούμενες περιόδους πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμφωνημένοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν”, ανέφερε ακόμα, προσθέτοντας: “Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί και η Κομισιόν θα βοηθήσει σίγουρα με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα, που είχαν ήδη συμφωνηθεί κάποια χρόνια πριν”.

Στα θέματα της συζήτησης ήταν ακόμα και η παροχή στήριξης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που “είναι πολύ σημαντικές για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας”, όπως τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς θα δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας, και προανήγγειλε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Κομισιόν για το θέμα.

“Υπάρχει μεγάλη πρόοδος, αλλά είναι ένας μαραθώνιος που συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε της προσπάθειες, ξέροντας ότι ο στόχος είναι να φέρουμε αποτελέσματα”, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.