Υπ. Οικονομικών: Κανονικά εξελίσσεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Κανονικά εξελίσσεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και δεν αναμένονται αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Τ. Αθανασόπουλο, με τον οποίο εξέτασαν την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα πρέπει να δρομολογηθούν 11 αποκρατικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΑΘ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι μαρίνες. Μέχρι δε το τέλος Μαρτίου 2013 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ, καθώς και των ακινήτων
Αφάντου στη Ρόδο και Κασσιώπη στην Κέρκυρα. Μάλιστα, αύριο θα συνεδριάσει η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την πώληση των ΔΕΠΑ /ΔΕΣΦΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έντονο ενδιαφέρον εκφράζει η κινεζική Cosco για τον ΟΛΠ, ωστόσο τίθεται ζήτημα μονοπωλίου στην συγκεκριμένη περίπτωση, με το ΤΑΙΠΕΔ να αναζητά και άλλους πρόθυμους αγοραστές.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα ενημερώσει την Βουλή για την ΕΥΑΘ.