Έπαινοι από Ράιχενμπαχ στο υπουργείο Οικονομικών

Η παρακολούθηση της εκτέλεσης προϋπολογισμού, θέματα φορολογικής πολιτικής και ο Οδικός Χάρτης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Η Ομάδα Δράσης αναγνώρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών κάνει πλέον την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού σε όλη την Ευρώπη.

Το πρωί ο Χόρστ Ράιχενμπαχ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

Ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ειδικότερα ότι η πρόοδος είναι εντυπωσιακή, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει λιγότερες από 100 ημέρες ζωής, ενώ δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από τον τρόπο δουλειάς και τις προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε κινητήρια δύναμη των διαρθρωτικών αλλαγών.