Σιγή ιχθύος στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση Τσακαλώτου – θεσμών

«Δεν επιβεβαιώνουμε προσωπικές συναντήσεις. Επαφές πραγματοποιούνται συνεχώς με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης»

Τη σιγήν ιχθύος επιλέγουν οι Βρυξέλλες σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους θεσμούς εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των διαβουλεύσεων, οι τρεις υπουργοί ενδέχεται να έχουν επαφές με εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν οριστικοποιηθεί οι συναντήσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Δεν επιβεβαιώνουμε προσωπικές συναντήσεις. Επαφές πραγματοποιούνται συνεχώς με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, επισήμανε πως η επικοινωνία της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους οργανώνεται μόνο «με γνώμονα το συμφέρον των συνομιλίων» και όχι με βάση τις «φήμες». «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες επιτυχώς και εγκαίρως» τόνισε ο Α. Βιντερστάιν.