Ρέγκλινγκ: Χωρίς το ΔΝΤ δεν εκταμιεύει δόση η Ελλάδα

Η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του ελληνικού προγράμματος συνδέεται με τη συμμετοχή του Ταμείου, τονίζει ο επικεφαλής του ESM

Η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του ελληνικού προγράμματος συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε αυτό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε δηλώσεις του στο Λουξεμβούργο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι οποιαδήποτε δόση θα μπορέσει να εκταμιευθεί μόνο αφού το ΔΝΤ λάβει την απόφασή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα στις 6 Φεβρουαρίου. Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε πως το Ταμείο δε χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτείται μόνο από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δοθεί στην Ελλάδα δόσεις χωρίς την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά αξιωματούχοι της έχουν τονίσει πως αυτό έγινε κατ' εξαίρεση.