Παράταση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες έως το τέλος του χρόνου

Αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ

Την παράταση για άλλους δύο μήνες, έως την 31η Δεκεμβρίου 2016, του ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.

Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι μέχρι και σήμερα, οπότε έληγε η προηγούμενη προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 510.000 πελάτες, με συνολικό ύψος οφειλής άνω του 1,335 δισ. ευρώ.

«Το ΔΣ της Επιχείρησης, στη σημερινή του συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τη συνεχιζόμενη προσέλευση των πελατών της για διακανονισμό των οφειλών τους με αμείωτο ρυθμό, και ανταποκρινόμενο στα σχετικά πολλαπλά αιτήματα φορέων, αποφάσισε, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία και στους υπόλοιπους πελάτες, να παρατείνει την ισχύ του συνολικού προγράμματος διακανονισμού των οφειλών με 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, ορίζοντας ελάχιστη μηνιαία δόση τα 10 ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, και η ΕΥΔΑΠ έδωσε παράταση μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 για την εφαρμογή του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών.

Από το πρωί πολίτες είχαν σχηματίσει τεράστιες ουρές στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση. Οι ουρές καταλάμβαναν όλο το πεζοδρόμιο και έφταναν μέχρι και τον δρόμο της Πεσματζόγλου ενώ δεν έλειπαν και οι τσακωμοί μεταξύ των πολιτών.