“Σχεδόν λευκός καπνός” στις διαπραγματεύσεις

"Έχουμε σχεδόν συγκλίνει", ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος

«Υπάρχει σχεδόν λευκός καπνός. Έχουμε σχεδόν συγκλίνει», ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών, αναχωρούν σήμερα για το άτυπο Eurogroup στο Άμστερνταμ και θα επιστρέψουν για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ενδεχομένως μέσα στο σαββατοκύριακο.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, η κυβερνητική πηγή επεσήμανε ότι «έχουμε σχεδόν συγκλίνει στο πεδίο του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων», ενώ παραδέχτηκε ότι στο αφορολόγητο υπάρχουν ακόμα αποστάσεις.

Ειδικά για το ασφαλιστικό επιβεβαίωσε τις προηγούμενες δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου περί κάποιων εκατομμυρίων ευρώ που απομένουν να συμφωνηθούν.

Η δήλωση Κατρούγκαλου

“Έκλεισε η συμφωνία για το Ασφαλιστικό", σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος από την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τα ανώτατα κλιμάκια των Θεσμών.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία και τους χωρίζει διαφορά μόλις 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα αναζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο.