Σήμερα το φορολογικό – Ψηφίζεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Σήμερα θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά το "πράσινο φως" που έλαβε η κυβέρνηση από το Eurogroup, και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν από κοινού μετά τη σύνοδο του Eurogroup και πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφού είχε εξεταστεί νωρίτερα το ενδεχόμενο να μετατεθεί κι άλλο η κατάθεση του νομοσχεδίου.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης άλλωστε είχαν ήδη διαφανεί από χθες, με τις διαρροές ότι η ψήφιση του φορολογικού μπορεί να γίνει τον νέο χρόνο, καθώς ήταν όλα υπό την αίρεση του Eurogroup, αφού στην περίπτωση που το Eurogroup δεν θεωρούσε προαπαιτούμενο για την άμεση εκταμίευση της δόσης το φορολογικό ή ζητούσε νέες αλλαγές, τότε η κυβέρνηση θα έφερνε το νεό φορολογικό αργότερα, με στόχο να λειάνει και τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων που εξακολουθούν να διαφωνούν με ορισμένες διατάξεις. Ωστόσο, η απόφαση του Eurogroup έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της άμεσης κατάθεσης του νομοσχεδίου.