“Στα 30 δισ. ευρώ «κλειδώνει» η επαναγορά”

Στα 30 δισ. ευρώ φαίνεται πως έκλεισε η επαναγορά ελληνικών ομολόγων σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters.

Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν, μετά το κλείσιμο των βιβλίων για τις προσφορές στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, οι εγχώριοι και oι ξένοι ομολογιούχοι έχουν υποβάλει προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα που φτάνουν συνολικά τα 30 δισ. ευρώ.

"Η επαναγορά κύλησε καλά σε γενικές γραμμές, η προσφορά ήταν εντός των εκτιμήσεων, φτάνοντας περίπου τα 30 δισ. ευρώ" ανέφερε στο Reuters πηγή από την ελληνική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Αναλυτές θεωρούν ότι η μέση τιμή επαναγοράς θα ξεπεράσει οριακά τα 30 σεντς για κάθε ευρώ ομολόγου που μετέχει στη διαδικασία .

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires μετέδωσε την Παρασκευή ότι, σύμφωνα με ανώτατο τραπεζικό αξιωματούχο, η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ενδέχεται να φτάσει ακόμα και στο 100% των ομολόγων που διακρατούν, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς ήδη τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Attica Bank, η Eurobank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.