Βαρουφάκης: Η Λαγκάρντ θέλει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει λόγους να επιθυμεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, υποστηρίζει σε ανάρτησή του στο ιστολόγιό του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, παραθέτοντας σχετικό άρθρο του αρθρογράφου του MarketWatch Ντέιβιντ Μαρς.

“Από την πρώτη μέρα υποστήριζα ότι η κ. Κριστίν Λαγκάρντ έχει συμφέρον για ένα διαπραγματευτικό αδιέξοδο (μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της) ώστε να μη χρειαστεί να ομολογήσει το απλό γεγονός ότι τα στελέχη του ΔΝΤ θα επαναστατήσουν αν υπογράψει άλλη μία μη βιώσιμη δανειακή σύμβαση με μία χώρα της οποίας το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο Μαρς στο άρθρο του με τίτλο “Ο Βαρουφάκης δικαιώθηκε, ενώ η Λαγκάρντ βγαίνει χαμένη”.

“Φυσικά το θέμα δεν είναι αν έχω ή δεν έχω δικαιωθεί. Το κρίσιμο θέμα αφορά στη βιωσιμότητα ή μη της τελευταίας ελληνικής συμφωνίας”, υπογραμμίζει.

Στο άρθρο του, ο Μαρς αναφέρει ότι “κάτι πάει πολύ στραβά” στις σχέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ με τα στελέχη του ΔΝΤ, που διαφωνούν με τους χειρισμούς της γύρω από το ελληνικό ζήτημα, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, η οποία ωστόσο προβάλλεται από το Βερολίνο και πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος.