Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες – Αλλάζει ο τρόπος ανάληψης χρημάτων

Τη Δευτέρα ανοίγουν και πάλι οι τράπεζες στην Ελλάδα μετά την τραπεζική αργία που επιβλήθηκε στις 29 Ιουνίου. Όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανοικτά θα είναι όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών. Παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα στο πλαίσιο του μέτρου το capital controls.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντράγκι άνοιξε την κάνουλα του ELA

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Οι πληροφορίες έρχονται αμέσως μετά που ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 900 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με τη χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζεται πως ήδη κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων μπορούν να διενεργούνται οι ακόλουθες πράξεις:

α. Η άπαξ καταβολή ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους (συνταξιούχους, ανέργους κλπ).

β. Οι πληρωμές:

αα) ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο, και
ββ) οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.

γ. Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...