Grexit θέλουν έξι στους δέκα Γερμανούς

Σωστή θεωρεί το 52% των Γερμανών την απόφαση για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ αντιθέτως λανθασμένη την θεωρεί το 44%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 57% εκτιμά ως επαρκή τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις, με το 22% να απαντά αρνητικά και το 13% να εκφράζει επιφυλάξεις.

Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, το 18% απαντά θετικά και το 78% αρνητικά, ενώ υπέρ του Grexit τάσσεται το 62% των ερωτηθέντων και κατά το 32%.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από δύο εβδομάδες, η κοινή γνώμη εμφανιζόταν μοιρασμένη, με το “ναι” και το “όχι” στο Grexit να λαμβάνουν από 45%.

Ικανοποιημένοι και πολύ ικανοποιημένοι εμφανίζονται πάντως οι Γερμανοί από τους χειρισμούς τόσο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (62%) όσο και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (64%).