Βαρουφάκης: Υφεσιακά τα μέτρα που προτείνουμε, αλλά…

Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

"Δε βλέπω κανένα λόγο για να μη συμφωνήσουμε αύριο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας πως και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα κάλυπτε τόσο τη χρηματοδότηση της χώρας, όσο και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Πάντως, ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά έχει ήδη κάνει αρκετές υποχωρήσεις και δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μία πρόταση από τους δανειστές που θα εξασφάλιζε τη χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους πέντε μόνο μήνες.

"Δυστυχώς, κάθε φορά που κάνουμε μία υποχώρηση και φτάνουμε στα τρία τέταρτα του δρόμου, οι θεσμοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο, σκληραίνουν τη στάση τους", σχολίασε.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως "κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για το Eurogroup και αρκετοί θα μείνουν έκπληκτοι από αυτά που θα ακούσουν".

Ο κ. Βαρουφάκης, εξάλλου, παραδέχθηκε πως τα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά, αντιτείνοντας πως η επιλογή ήταν μεταξύ περικοπών των συντάξεων και εισπρακτικών μέτρων.