Σουλτς: Θα υπάρξει λύση, ας περιμένουμε μια-δυο μέρες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και πως μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της θα βρεθεί, παρόλο που μπορεί να χρειαστούν ακόμη μερικές μέρες.

Σε ερώτηση του γερμανικού δικτύου ARD αν θεωρεί ότι μπορεί να συμβεί ένα “Grexit”, ο Σουλτς απάντησε: “Δεν το νομίζω. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει στο τέλος. Γι' αυτό πιστεύω ότι ίσως πρέπει να περιμένουμε μια ή δύο μέρες, αλλά θα υπάρξει λύση”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι "τζογαδόρος ή αφελής", ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης επισημαίνει: "Ούτε τζογαδόρος ούτε αφελής. Βρίσκεται όμως σε μια κατάσταση στην οποία εγώ δεν θα ήθελα να βρίσκομαι. Και μερικές φορές υπάρχουν στη ζωή στιγμές, όπου ο άνθρωπος πρέπει να κάνει κάτι, να σταθεί αναγκαστικά απέναντι στους ίδιους τους δικούς του ανθρώπους. Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα. Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα, ακόμη πιστεύει ότι δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του κόμματός του. Υπάρχουν ιδεολόγοι που θέλουν να τον εμποδίσουν να κάνει έναν δίκαιο συμβιβασμό, μόνο και μόνο επειδή πουλάνε την ‘καθαρή' ιδεολογία. Πρέπει να βρει την τόλμη να τους πει ότι ο ελληνικός λαός και η τύχη του είναι πιο σημαντικά. Αν το καταφέρει και ελπίζω να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε σε αυτό, τότε θα έχουμε λύση".