Οι δανειστές ζήτησαν παράταση προγράμματος ως το τέλος Μαρτίου 2016

Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης ως το τέλος του Μαρτίου του 2016 έχουν προτείνει στην ελληνική πλευρά οι δανειστές, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ωστόσο, οι διαφωνίες για τους όρους που θα συνοδεύουν την παράταση αυτή, καθώς και για το τι θα συμβεί μετά το τέλος και αυτής της παράτασης, υπονομεύουν το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

“Αυτό που προσφέραμε θα σήμαινε ότι η Ελλάδα είναι πλήρως χρηματοδοτημένη ως τον Μάρτιο του 2016”, δήλωσε μία από τις πηγές, αναφερόμενη στη συνάντηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια πηγή προειδοποιεί πως “κάθε επιπλέον μέρα κεφαλαιακών εκροών (από τις ελληνικές τράπεζες) σημαίνει ότι λιγότερα χρήματα μπορούν να ληφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αντ' αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιηθούν οι τράπεζες”.

Μία άλλη πηγή σημειώνει ότι η Ελλάδα επιμένει ότι δεν επιθυμεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, το οποίο πολλοί από τους εκπροσώπους των δανειστών θεωρούν απαραίτητο, και δεν θέλει να ακολουθεί τους όρους των δανειστών και μετά από τον Μάρτιο του 2016.