Ομπάμα: Η Ελλάδα να δείξει σοβαρότητα για τις μεταρρυθμίσεις

“Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7 στην Βαυαρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε κάποιες “δύσκολες” πολιτικές επιλογές, οι οποίες θα αποδειχθούν αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα, και τόνισε πως ο κόσμος θα πρέπει να αναγνωρίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όμως ζήτησε η Ελλάδα να δείξει “σοβαρότητα” για την πραγματοποίηση κάποιων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει μία συμφωνία για το χρέος από τους εταίρους της.

Όπως μάλιστα υπογράμμισε, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αυτές όχι για να ικανοποιήσει τους δανειστές της, αλλά και για να ενισχύσει την οικονομία της.

Πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν και από την πλευρά των δανειστών, σημειώνοντας πως για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να επιδείξουν “επαρκή ευελιξία”.