Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε αύριο τη μεγάλη δόση στο ΔΝΤ

Βέβαιος ότι θα βρεθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε δήλωσή του την ώρα που προσέρχονταν στο Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει αύριο Τρίτη κανονικά τη δόση προς το ΔΝΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα είναι μια καλή συνάντηση και συμπλήρωσε ότι "θα υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν που θα καθιερώνει την πρόοδο που κάνουμε".

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε επίσης και για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει ευελιξία. Ο ίδιος απέκλεισε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι "οι κόκκινες γραμμές είναι άκαμπτες λόγω αναγκαιότητας", εκτίμησε ωστόσο ότι "οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης και αυτές των δανειστών είναι τέτοιες ώστε να υπάρχει κοινό έδαφος".

O κ. Βαρουφάκης είπε επίσης ότι έχει βρεθεί "κοινό έδαφος" μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Ερωτηθείς τι αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, περί τις 15:30 μμ. (ώρα Ελλάδος), δηλαδή πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.