Κ. Χατζηδάκης: Υπάρχει ενδιαφέρον αμερικανών να επενδύσουν

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτό ήταν το μήνυμά μου και είναι ένα μήνυμα που υποστηρίζεται πια από την απόφαση του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την περασμένη Δευτέρα", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ολοκλήρωση του 14ου Επενδυτικού Συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη, που φέτος είχε ως θέμα του: "Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα".

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι "Η Ελλάδα έχει μια βάση στήριξης. Και πατώντας σ' αυτή τη βάση μπορούμε να περάσουμε σε μια περίοδο ανάκαμψης πρώτα και ανάπτυξης στη συνέχεια", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στο συνέδριο αρκετών στελεχών και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων, επισήμανε ότι "υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές. Βλέπουν ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για τους ίδιους, αλλά ταυτόχρονα και για τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους φτωχότερους και τους ανέργους, που μπορεί με τις νέες επενδύσεις να βρουν καινούριες δουλειές".

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόσο κατά την ομιλία του στο συνέδριο, όσο και σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για την έκβαση των προσπαθειών του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. "Δουλεύοντας με αποτέλεσμα, με πείσμα, με όραμα και σχέδιο, εμείς οι Έλληνες μπορούμε να πάμε και πάλι μπροστά", ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας παράλληλα μια εικόνα των αιτιών και των λαθών του παρελθόντος που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση.