Ο Κ. Μίχαλος καλεί Αμερικανούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα

Να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε τους Αμερικανούς επιχειρηματίες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στο 14th Annual Investor Forum Greece (14o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο) με θέμα "Building a New Greece" που διοργανώνουν η Capital Link και το NYSE Euronext.

Μιλώντας σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο του BBC και στην τηλεόραση του CNN, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι η Ελλάδα μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και πλέον μπαίνει σε ένα νέο δρόμο επιστροφής στην ανάπτυξη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, η Ελλάδα όχι μόνο είναι ένας ασφαλής προορισμός για επενδύσεις, αλλά αποτελεί και μεγάλη ευκαιρία για τους επενδυτές, καθώς υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Μίχαλος έκανε εκτενή αναφορά στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και ειδικότερα στην επικείμενη προώθηση του νέου φορολογικού νόμου, επισημαίνοντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ αναφέρθηκε στο μεγάλο αγώνα που δίνεται από την ελληνική κυβέρνηση για την εξεύρεση οριστικής λύσης και κάλεσε την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να ομονοήσουν, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος παραβρέθηκε χθες σε γεύμα εργασίας, που παρέθεσε ο γενικός διευθυντής της Dow Chemical κ. Ανδρέας Λιβέρης, στο οποίο μετείχαν Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί επιχειρηματίες. Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ θα μιλήσει στο 14o Eτήσιο Επενδυτικό Συνέδριο, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της "Ελληνικής Ημέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης-NYSE".